κατάψυξη ωαρίων

Πολλά από τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν κατά τη διερεύνηση υπογονιμότητας, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν.

Για παράδειγμα, σε περίπτωση που διαπιστώνεται πρόβλημα ωορρηξίας, είναι δυνατόν να δοθεί κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, προς υποβοήθηση (κιτρική κλομιφαίνη, καθώς και ορμονική θεραπεία, όπως θυλακιοτρόπος ορμόνη) ενώ πρόσφατα ορισμένοι συνδυασμοί συμπληρωμάτων διατροφής είναι πολύ αποτελεσματικοί.

Επίσης, μπορούν να γίνουν και κατάλληλες αλλαγές του τρόπου ζωής (μείωση του δείκτη μάζας σώματος, αποφυγή υπερβολικής γυμναστικής).


Άλλες φορές, πάλι, μπορεί να είναι δυνατή η χειρουργική επίλυση προβλημάτων που συνδέονται με υπογονιμότητα.

Μία αρχική αντιμετώπιση προ της καταφυγής στην εξωσωματική γονιμοποίηση είναι η σπερματέγχυση. Αποτελεί μία απλούστερη και λιγότερο παρεμβατική μέθοδο, η οποία ουσιαστικά παρακάμπτει προβλήματα που μπορεί να καταστήσουν προβληματική τη γονιμοποίηση.

Για παράδειγμα, είναι δυνατόν να γίνει κατάλληλη επεξεργασία του σπέρματος και εισαγωγή αυτού απευθείας στην κοιλότητα της μήτρας την πλέον ενδεδειγμένη χρονική στιγμή με παράκαμψη της τραχηλικής βλέννης, που μπορεί να δρα επιβαρυντικά στην επίτευξη κύησης.

Σε περιπτώσεις, όμως, που παρά την όποια θεραπεία δεν υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα μετά από πάροδο ενός έτους ή σε περιπτώσεις που η ποιότητα του σπέρματος είναι κακή ή οι σάλπιγγες είναι κλειστές, προτείνεται ως λύση η εξωσωματική γονιμοποίηση με ή χωρίς ICSI (μικρογονιμοποίηση).

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;
Στείλτε στον ιατρό το δικό σας μήνυμα και θα σας απαντήσει άμεσα.
που βρισκόμαστε