κατάψυξη ωαρίων

Γνωρίζοντας το ακριβές αίτιο, λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις!

Για να αποφασίσουμε ότι ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας, θα πρέπει αρχικά να έχει προσπαθήσει φυσιολογικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (ανάλογο της ηλικίας της γυναίκας) και ενώ βρίσκεται σε αναπαραγωγική ηλικία, αυτό δεν έχει γίνει εφικτό. 

Υποψία υπογονιμότητας τίθεται επίσης όταν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη των 36 ετών και αντιμετωπίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα γονιμότητας ή παρουσιάζει προδιάθεση λόγω αντίστοιχου ιστορικού.

Για να καταλήξουμε στην επιλογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, οφείλουμε να έχουμε εξετάσει μια σειρά από άλλα πιθανά αίτια.
Επιβάλλεται να γίνεται διερεύνηση και εξακρίβωση των αιτιών υπογονιμότητας πριν τη σύσταση της όποιας θεραπείας!

Ακολούθως, προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία βάσει του υφιστάμενου προβλήματος, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα για φυσιολογική τεκνοποίηση. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, το ζευγάρι πρέπει να προχωρά σε διαδικασία τεκνοποίησης με τη μέθοδο της εξωσωματικής.

O προτεινόμενος έλεγχος γονιμότητας περιλαμβάνει:

ΓΥΝΑΙΚΑ

αιτιο υπογονιμοτητας

Λαπαροσκοπικός έλεγχος της πυελικής χώρας για εξακρίβωση τυχόν ανατομικών προβλημάτων στην περιοχή που καθιστούν δυσχερή τη γονιμοποίηση. Με τον τρόπο αυτόν, εξακριβώνονται τυχόν ανωμαλίες του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος, που πιθανόν δρουν ανασταλτικά στη γονιμότητα της γυναίκας, όπως ινομυώματα και ενδομητρίωση. Χαρακτηριστικό, επίσης, παράδειγμα αποτελούν οι ενδομήτριοι πολύποδες που λειτουργώντας στην ουσία ως ξένο σώμα, είναι δυνατόν να παρεμποδίσουν τη σύλληψη του ωαρίου από σπερματοζωάριο, αλλά και σε περίπτωση κύησης να σχετίζονται με αυξημένη πιθανότητα αποβολών.

Ορμονικός έλεγχος της γυναίκας τη 2η -4η ημέρα του κύκλου. Συγκεκριμένα, γίνεται μέτρηση των επιπέδων FSH, LH, οιστραδιόλης κατά τον οποίο διαπιστώνεται η ποσότητα και η ποιότητα των ωαρίων στις ωοθήκες.

Έλεγχος προγεστερόνης κατά την 21η ημέρα του κύκλου προς διαπίστωση τυχόν ωορρηξίας.

Έλεγχος προλακτίνης και ανδρογόνων, ο οποίος γίνεται ανεξάρτητα από τον κύκλο.

Έλεγχος θυρεοειδικής λειτουργίας σε γυναίκες οι οποίες έχουν διαπιστωμένα θυρεοειδική νόσο.

Ενδοκολπικό υπερηχογράφημα μήτρας, ωοθηκών και σαλπίγγων

Έλεγχος για πιθανή απόφραξη των σαλπίγγων με υστεροσαλπιγγογραφία (HSG).

Διαγνωστική ή/και επεμβατική υστεροσκόπηση

Άνδρας

Εξέταση του σπέρματος με σπερμοδιάγραμμα, προκειμένου να εξακριβωθεί η ποιότητα του σπέρματος (εξετάζεται το PH και ο όγκος του σπέρματος, ο αριθμός, η συγκέντρωση και η κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, καθώς και η μορφολογία τους).

Εξέταση κατακερματισμού του DNA του σπέρματος (sperm fragmentation). Πρόκειται για μία καινούργια σχετικά μέθοδο εξέτασης της τυχόν καταστροφής του σπέρματος στην κεφαλή των σπερματοζωαρίων λόγω διαφόρων λόγων. Ενδείκνυται κατά κύριο λόγο όταν υπάρχει ιστορικό προηγηθεισών αποβολών, αποτυχημένων εξωσωματικών, καθώς και όταν διαπιστώνεται χαμηλής ποιότητας σπέρμα.

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;
Στείλτε στον ιατρό το δικό σας μήνυμα και θα σας απαντήσει άμεσα.
που βρισκόμαστε