Η μέθοδος της μεταφοράς μητρικής ατράκτου ή "τριμερής εξωσωματική" όπως δημοσιεύθηκε στα ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάφερε να "γράψει ιστορία", όπως είπαν πολλοί.

Η μέθοδος αυτή, αφορά γυναίκες με πολλές αποτυχίες στην εξωσωματική που θέλουν μια τελευταία ευκαίρια για απόκτηση παιδιού με το δικό τους γενετικό υλικό, πρίν προσφύγουν στη δωρεά ωαρίων.

Επειδή στο ωάριο δεν γερνάει ο πυρήνας (ο οποίος περιέχει σχεδόν το 100% του γενετικού υλικού του ανθρώπου) αλλά το περίβλημα (κυτταρόπλασμα).

Έτσι, με τη μέθοδο αυτή, μεταφέρουμε τον πυρήνα από ένα προβληματικό ωάριο μέσα στο κυτταρόπλασμα ενός νεώτερου ωαρίου δότριας, από το οποίο έχουμε αφαιρέσει τον δικό του πυρήνα.

Σχηματικά, δείτε τη διαδικασία που πραγματοποιείται:
Image
Η μέθοδος εξελίχθηκε τα τελευταία 5 χρόνια, από το πειραματικό στάδιο στο στάδιο της κλινικής εφαρμογής από το κέντρο μας το Institute of Life - IASO με τη συνεργασία των Ισπανών εμβρυολόγων Glora Caideron και Nuno Borges.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γέννηση αυτή έγραψε ιστορία, ενώ η είδηση φιλοξενήθηκε σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως ενδεικτικά: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, BBC, THE INDEPEDENT, κ.α.
με τα βέλη δείτε τα δημοσιεύματα για τη μέθοδο σε όλα τα έγκυρα ΜΜΕ